New release: FileMaker WebDirect 19

21-09-2017


sales@kempenautomatisering.nl
T: +31 035 77 30 111





Middels FileMaker WebDirect 19 kunnen bedrijven hun op maat gemaakte applicaties eenvoudig gebruiken via het internet en data-invoer en andere aanpassingen vanuit de browser mogelijk maken. Dit is bijvoorbeeld erg handig als bedrijfsapplicaties ook beschikbaar gesteld moeten worden voor externe gebruikers of wanneer bedrijven het niet wenselijk achten de software van FileMaker te installeren op hun bedrijfscomputers

Hieronder vindt u informatie over de andere, gerelateerde producten van Claris:

Het is voor gebruik van FileMaker WebDirect namelijk niet nodig software te installeren. De betreffende FileMaker-applicatie hoeft hiervoor enkel toegankelijk te zijn gemaakt op de server. Eenieder die toegang heeft tot het internet of intranet kan middels webbrowsers en de juiste permissies gebruikmaken van alle WebDirect-implementaties. Dit heeft betrekking op alle relevante operaties: het invoeren, bekijken, bewerken, sorteren, doorzoeken en eventueel verwijderen van gegevens. Het is ook mogelijk de applicaties in WebDirect toe te spitsen op bepaalde groepen gebruikers.

Zo kunnen voor bepaalde groepen bijvoorbeeld layouts worden toegevoegd en voor andere groepen kunnen layouts juist weer worden versimpeld of de toegang worden beperkt. In oplossingen van FileMaker WebDirect die zijn ingevoegd op webpagina’s zijn de gebruikerservaring en functionaliteit bijna gelijk aan die in FileMaker Pro, maar het hangt wel af van wat er mogelijk is binnen de gebruikte webbrowsers. WebDirect-applicaties zijn gebonden aan de mogelijkheden binnen webbrowsers.

Naast algemene data-invoer in de vorm van tekst maakt FileMaker WebDirect ook het importeren en exporteren van bestanden mogelijk in en vanuit de zogenoemde containervelden die in elke FileMaker-applicatie kunnen worden gebruikt. Om gebruikers van WebDirect een meer gestroomlijnde gebruikerservaring te bieden dan wel om bepaalde functionaliteiten voor groepen gebruikers te beperken, kunnen FileMaker-ontwikkelaars de anderszins standaard aanwezige menu- en statusbalk binnen FileMaker-oplossingen verbergen en vergrendelen.

Een belangrijke upgrade van FileMaker WebDirect 19 behelst de ondersteuning can zogenoemde kaartschermen ofwel ‘card windows’. Deze kaartschermen maken het mogelijk alternatieve of bijkomende formulieren of andere informatie te tonen bovenop het huidige venster, zoals bijvoorbeeld ook vaak bij pop-ups is te zien. Ook hier geldt dat de mogelijkheden enkel begrensd zijn door beperkingen die binnen de gebruikte browsers bestaan.

Hieronder vindt u informatie over de andere, gerelateerde producten van Claris:

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie