Next Generation Redundant Firewall,
de logische oplossing

21-09-2017


sales@kempenautomatisering.nl
T: +31 035 77 30 111





Partner aan het woord: Kempen Automatisering

Kempen automatiseringNext Generation Redundant Firewall –de logische oplossing voor Kempen Automatisering

In deze Partner aan het Woord staat Kempen Automatisering, de FileMaker specialist uit Hilversum, centraal. FileMaker is feitelijk een platform gebaseerd rond een krachtige database. Het omvat naast de mogelijkheden om databases te creëren en beheren tools om te rapporteren, te publiceren en data te delen. Het bedrijf heeft klanten in diverse sectoren, waaronder marketing en finance.

Veiligheidseisen nemen toe

Met die laatste sector is de brug geslagen naar een punt dat permanent hoog op de agenda van Kempen Automatisering staat: de vele veiligheidseisen waaraan het bedrijf moet voldoen. Naast de al langer bestaande voorschriften voor veiligheid zijn er ook nieuwe ontwikkelingen die het bedrijf en de klanten raken. De bekendste daarvan is de wet Meldplicht Datalekken. Deze wet heeft als gevolg dat bedrijven moeten rapporteren aan de toezichthouder en gedupeerden wanneer er data is gelekt. Daardoor is er veel meer vraag naar methoden om het lekken van data te voorkomen.

Maarten Huijs engineer bij Kempen Automatisering: “het aankondigen van de wet was voor ons het startpunt het eigen security beleid verder aan te scherpen. Niet alleen onze klanten krijgen met die wet te maken, maar wij zelf ook. Wij zijn immers de bouwer van applicaties waar bijvoorbeeld klantgegevens in staan. Met FileMaker Go zijn we in staat de klant via zijn mobiele devices gebruik te laten maken van bedrijfsdata. Het verkeer tussen server en mobiel device moet natuurlijk even veilig zijn als het verkeer op kantoor tussen server en werkstation. In aanbestedingen en offertetrajecten zien we dan ook vaker uitgebreide vragen over security terugkomen. We willen vooruit lopen op het gebied van software ontwikkeling & hosting, beveiliging van de klantgegevens zijn hierin een belangrijk onderdeel.”

NGRF (Next Generation Redundant Firewall) als logische keuze

Bij Kempen Automatisering was er dus behoefte aan een gedegen security oplossing. Door eigen analyses stonden de producten van Fortinet, marktleider op gebied van IT-beveiliging, al op de radar. Maarten sprak het hebben van een volledige security suite erg aan, dat plus het feit dat Fortinet geldt als de facto marktleider. Het toeval wil dat, terwijl Maarten en zijn collega’s hier over dachten, bij Fundaments een vergelijkbaar traject liep. Inmiddels neemt Kempen Automatisering een bewust gekozen subset van het complete Fortinet aanbod via Fundaments af. Maarten; “Antivirus, hoewel heel belangrijk, werkt niet zonder een Intrusion Prevention Systeem. Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke aanval vector te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”

NGRF in de praktijk

Waar Kempen Automatisering ook naar zocht was een goed te bedienen pakket, het bedrijf heeft immers met meerdere klanten te maken. De gekozen NGRF biedt een heldere interface voor alle diensten en dat verkleint de kans op configuratie fouten enorm. Bij Kempen Automatisering weten ze dat de klanten de noodzaak van monitoring en beoordeling van het ingaande verkeer (onderdeel van de intrusion prevention) steeds beter inzien. Dat geldt eveneens voor de opties voor de controle van het uitgaande verkeer.

In- en uitgaand verkeer samen is ook van belang voor een andere veel gebruikte optie in de NGRF: de zogenaamde geo-policies, ofwel uitsluiting op geografische basis. Een gebruiker moet uiteraard kunnen communiceren met landen waarmee hij zaken doet. Daar staat tegenover dat het blokkeren van verkeer in beide richtingen voor landen waarmee hij geen zaken doet gewoon een verstandige zet is. Deze geo-policies zijn via het panel van de NGRF simpel, zelfs op device niveau, instelbaar. Een andere optie die zeer nuttig is, is de mogelijkheid het versturen van grote bestanden en bestanden met een bepaalde extensie te blokkeren. De kans dat een compleet klantenbestand of IP weglekt en op Pastebin verschijnt wordt zo substantieel verkleind.

Een pakket voor zowel MKB als Enterprise

De NGRF-oplossing is nadrukkelijk niet alleen voor grote bedrijven bedoeld, maakt Maarten duidelijk: “Het goede aan de oplossing die wij via Fundaments aanbieden is dat het ook perfect aansluit op de MKB behoefte. Het is echt niet complex. De klanten kunnen gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren, maar dat dan wel op een veel veiligere manier. Ja, dat zegt iets over hoe flexibel en schaalbaar deze NGRF oplossing van Fundaments is op individueel klantniveau. We hebben het ook niet zomaar gekozen hè! Wij willen de beste in het veld zijn en dat betekent dat we topprioriteit moeten stellen aan de beveiliging. Met de combinatie van NGRF en de beveiligde en gecertificeerde infrastructuur van Fundaments hebben we dat voor elkaar. Met minder nemen onze klanten en wijzelf geen genoegen.”

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie